Poikiminen on herkkä ajankohta lehmän ja vasikan elämässä. Siinä onnistuminen antaa vasikalle terveen lähdön elämään, ja lehmälle hyvän pohjan uudelle tuotantokaudelle. Poikimisen jälkeen työmäärä vähenee, kun vasikka on pirteä ja elinvoimainen, ja lehmä terve ja hyvinvoiva. Lehmän poikimapaikka, poikimiseen valmistautuminen ja seuranta vaikuttavat poikimisen sujumiseen ja vasikan tervey- teen. Normaalin poikimisen jälkeen terve vasikka on yleensä elinvoimainen ja halukas imemään itse juomansa. Poikimisen pitkittyminen lisää riskiä emän ja vasikan sairastumiseen. Syntymän jälkeen vasikan kuivauksella, terveyden tarkistamisella ja ternimaidon juotolla turvataan vasikan terveenä pysymistä ja vähennetään sairaiden vasikoiden hoitoon kuluvaa työmäärää.

1/2015 (659)


Avaa tiedosto
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200