Ekologisen keittiön suunnittelussa kiinnitetään huomiota materiaaleihin, toimivuuteen sekä keittiön elinkaareen. Pitkäikäiset ja helposti huollettavat materiaalit ovat ekologisia. Puu kestää kulutusta ja vanhenee kauniisti. Puun hiilijalanjälki on pieni koko sen elinkaaren ajan, mikä tekee siitä ehdottomasti ekologisen materiaalin myös keittiöön. Toimivuus on kestävässä keittiösuunnittelussa oleellista. Ekotoimiva keittiö tarkoittaa myös asumisen mukavuutta ja vaivattomuutta, sekä kotitöiden helppoutta. Pintojen tulee olla helposti puhdistettavia ja toimintojen sujuvia. Erityisen tärkeää tämä on senioriasumisessa sekä lapsiperheissä. Myös esteettinen ja ajaton muotoilu tukee kestävää kehitystä, kun hyväkuntoista keittiötä ei ole ulkonäkösyistäkään tarpeen uusia.
Puinen keittiökaapisto kestää sukupolvelta toiselle, on helppo huoltaa ja kunnostaa. Se voidaan myös siirtää toiseen paikkaan tai koota uudelleen. Muunneltavuus on tärkeää, kun ajatellaan ihmisten muuttuvia tarpeita elämäntilanteiden vaihtuessa.

5/2013 (676)


Avaa tiedosto
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200