Asuminen, teknologia ja palvelut

Yksiö kotina – pienen asunnon tehoneliöt
 

Yksiön tai muun pienen asunnon sisustaminen vaatii uutta ajattelua ja mielikuvitusta. Säilytystilojen kekseliäs suunnittelu korostuu erityisesti siksi, että säilytettävän tavaran määrä on kasvanut viime vuosikymmeninä. Monien vanhempien yksiöiden säilytysratkaisut on suunniteltu paljon vähäisemmälle tavaramäärälle. Eniten tilaa vievien kalusteiden, kuten sängyn, sijoitus on mietittävä tarkoin, jottei asunto vaikuta ahtaalta. Markkinoilla on myös pieniin tiloihin soveltuvia kodinkoneita ja säilytysratkaisuja, joita voidaan hyödyntää pienasunnon sisustamisessa. Tässä tiedotteessa annetaan vinkkejä sopivien asumisen ratkaisujen löytämiseen.

 

Työtehoseuran tutkimustiedotteita 6/2016 (6)


Lue koko tiedote

Energiatehokkuutta vaatehuoltoon – neljän pesutornin vertailu
 

TTS:n vertailussa oli mukana neljä tehokkaasti linkoavaa (1400–1600 r/min) pyykinpesukonetta ja lämpöpumpputoimista kuivausrumpua. Pesutorneja verrattiin keskenään energiatehokkuuden, ohjelmien ominaisuuksien, käsiteltävyys- ja käyttöturvallisuusominaisuuksien sekä kunnossapidon suhteen.

Vertailussa olleiden pesutornien hintahaitari oli 1700–3500 €. Perustoiminnoiltaan pesutornit olivat yhdenveroisia. Kalleimmissa yhdistelmissä on yleensä runsaasti lisätoimintoja ja ominaisuuksia, jotka helpottavat arkea, jos niitä tarvitsee ja osaa myös hyödyntää monipuolisesti. Valinnan ratkaisevat käyttäjän tarpeet ja budjetti. Pesukoneet ja kuivausrummut arvioitiin laitekokonaisuuksina, eli pesutorneina. Pesutornien kokonaisarvosanat olivat 4,2 –4,4, eli hyviä.

 

Työtehoseuran tutkimustiedotteita 5/2016 (5)


Lue koko tiedote

Ekotoimivat asumisen ratkaisut Seinäjoen asuntomessuilla
 

TTS Työtehoseura arvioi Seinäjoen asuntomessualueen talojen ekotoimivuuden. Arvioinnin tavoitteena oli löytää hyviä esimerkkejä niistä messukohteista, joissa oli toteutettu ekotoimivia asumisen ratkaisuja arjen näkökulmasta. Sisätilojen tarkastelussa keskityttiin talojen keittiö-, vaatehuolto- ja peseytymistiloihin sekä eteiseen, kuraeteiseen ja säilytystiloihin. Samalla arvioitiin myös pihojen toimivuus, helppohoitoisuus ja ekologisuus. Seinäjoen messuilla talot ja pihat olivat poikkeuksellisen valmiita. Messujen trendeinä korostuivat musta väri, viherhuoneet osana rakennusta, pihasaunat ja puun käyttö eri rakenteissa.

 

Työtehoseuran tutkimustiedotteita 3/2016 (3)


Lue koko tiedote

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200