Asuminen, teknologia ja palvelut

Mikkelissä upea maisema on osa pihaa
 

Vuoden 2017 Asuntomessut järjestetään Mikkelin Kirkonvarkauden upeassa miljöössä Saimaan rannalla noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä keskustasta. Messualueen puistojen ja pihojen maisema- ja vihersuunnittelun kantavana ideana on ollut alueen sovittaminen luonnonympäristöön. Tämä hallitsee yleisilmettä ja näin on saatu aikaan kokonaisuus, jossa uuden asuinalueen talot pihoineen sulautuvat mäntymetsäiseen ja kallioiseen luontoon kuten myös katualueisiin. Yleisvaikutelma on siisti, mutta pihat ovat suurimmaksi osaksi varsin eleettömiä eivätkä herätä suuria tunteita. Sen sijaan ympäröivän luonnon kauneus ja tunnelma on monin paikoin onnistuttu tuomaan suurien ikkunoiden kautta olohuoneisiin saakka. Näin maisemat on saatu osaksi sisustusta. Alueella sijaitsee useita eri leikkialueita, nuotio- ja maisemankatselupaikka, heinäpuutarha, sekä aikuisten ulkokuntoiluun soveltuva alue kuntoiluvälineineen. Pihat on suunniteltu asukkaiden tarpeet huomioon ottaen ajanviettoon, seurusteluun ja harrastuksiin.

 

Työtehoseuran tutkimustiedotteita 3/2017 (11)


Lue koko tiedote

ttt10
 

TTS Työtehoseura arvioi Mikkelin asuntomessualueen talojen ekotoimivuuden. Arvioinnin tavoitteena oli löytää hyviä esimerkkejä niistä messukohteista, joissa oli toteutettu ekotoimivia asumisen ratkaisuja arjen näkökulmasta. Sisätilojen tarkastelussa keskityttiin talojen keittiö-, vaatehuolto- ja peseytymistiloihin sekä eteiseen, kuraeteiseen ja säilytystiloihin. Samalla arvioitiin myös pihojen toimivuus, helppohoitoisuus ja ekologisuus. Messujen trendeinä korostuivat musta väri, aamiaiskaapit ja integroidut kaapistoseinät saarekkeen kera, hulppeat kotikylpylät sekä puunkäyttö eri rakenteissa.

 

Työtehoseuran tutkimustiedotteita 2/2017 (10)


Lue koko tiedote

Yksiö kotina – pienen asunnon tehoneliöt
 

Yksiön tai muun pienen asunnon sisustaminen vaatii uutta ajattelua ja mielikuvitusta. Säilytystilojen kekseliäs suunnittelu korostuu erityisesti siksi, että säilytettävän tavaran määrä on kasvanut viime vuosikymmeninä. Monien vanhempien yksiöiden säilytysratkaisut on suunniteltu paljon vähäisemmälle tavaramäärälle. Eniten tilaa vievien kalusteiden, kuten sängyn, sijoitus on mietittävä tarkoin, jottei asunto vaikuta ahtaalta. Markkinoilla on myös pieniin tiloihin soveltuvia kodinkoneita ja säilytysratkaisuja, joita voidaan hyödyntää pienasunnon sisustamisessa. Tässä tiedotteessa annetaan vinkkejä sopivien asumisen ratkaisujen löytämiseen.

 

Työtehoseuran tutkimustiedotteita 6/2016 (6)


Lue koko tiedote

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200